Διαβήτης μεταβολικό σύνδρομο και παχυσαρκία

Στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου, θα παραστεί και θα μιλήσει η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Άννα Περράκη.

Η Διάλεξη της κυρίας Περράκη έχει τίτλο “Όραση και Διαβήτης: Πώς μας προστατεύουν τα όπλα της φύσης“, η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από εδώ.

Διαβήτης μεταβολικό σύνδρομο και παχυσαρκία

Διαβήτης μεταβολικό σύνδρομο και παχυσαρκία

Το Συνέδριο

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Προεδρεύει ο Δ/ντής Α’ Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Αθηνών κύριος Αδαμίδης Σωτήριος ο οποίος ανακοίνωσε την διοργάνωση με την ακόλουθη δήλωση:

“Αγαπητοί Φίλοι & Συνεργάτες,

Ως πρόεδρος της European Society of Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity (ESoDiMeSO) βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη διοργάνωση του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ESoDiMeSO το οποίο θα διεξαχθεί 07 και 08 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

H οργανωτική και επιστημονική επιτροπή καταβάλλουν και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή κατάρτιση του Επιστημονικού Προγράμματος του Συνεδρίου, ώστε να περιλαμβάνονται όλες οι σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των μεταβολικών νοσημάτων και όχι μόνο. Διακεκριμένοι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις νεότερες εξελίξεις και τις σύγχρονες προσεγγίσεις στο διαβήτη, την παχυσαρκία και την πιο σύγχρονη αντιμετώπισή τους φαρμακευτική ή μή , ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση σε θέματα επικαιρότητας σχετικά με το μεταβολικό σύνδρομο και όλο το εύρος των παθήσεων με τις οποίες αυτό σχετίζεται, μεταφέροντας επίσης τη διεθνή εμπειρία σε ερευνητικό, κλινικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στόχος μας και φέτος η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων καθώς και βήμα προβληματισμού και αναζήτησης λύσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τόσο το γιατρό όσο και τον ασθενή. Σκοπός μας αυτές οι μεταβολικές διαταραχές που συναντώνται όλο και πιο συχνά στην Ευρώπη να παρουσιαστούν με απλό και στοχευμένο τρόπο τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους μη ειδικούς. Καρπός της προσπάθειας αυτής θα είναι να πυροδοτηθούν οι αναγκαίες κλινικές προσπάθειες στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας.

Εγγύηση της επιτυχίας του συνεδρίου και αυτή τη χρονιά η ενεργός και ελεύθερη συμμετοχή σας, ώστε να αποτελέσει και αυτό το Συνέδριο βήμα ουσιαστικής επιμόρφωσης και συμβολής απόκτησης νέας γνώσης για κάθε συμμετέχοντα.

Θέλουμε να φέρουμε κοντά τους συναδέλφους ιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους διαιτολόγους, τους ψυχολόγους, το κοινό αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρείες σε μια προσπάθεια είναι η καρποφόρα ανταλλαγή γνώσεων σε θέματα που αφορούν στον Διαβήτη, στο Μεταβολικό Σύνδρομο και στην Παχυσαρκία.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει και θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της επιστημονικής αυτής συνάντησης.”