Αστιγματισμος

Πάθηση

Ο κερατοειδής, στα φυσιολογικά μάτια είναι σφαιρικός, όπως μια μπάλα “basket ball”. Στον αστιγματισμό το σχήμα είναι όπως μια μπάλα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, δηλαδή πεπειεσμένη σφαίρα. Με αποτέλεσμα τόσο τα μακρινά όσο και τα κοντινά είδωλα να φαίνονται θολά.

Γυαλιά
Φακοί επαφής
Με ακτίνες Laser

Συνεργασία με τα καλύτερα ιατρικά κέντρα

210 6124007

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη. Αφού γίνει η απομάκρυνση του επιθηλίου, η δέσμη LASER διαμορφώνει την επιφάνεια του κερατοειδούς ώστε τα αντικείμενα να εστιάζονται στον αμφιβληστροειδή. Στη συνέχεια τοποθετείται ένας φακός επαφής μέχρι την επούλωση του επιθηλίου. Η επούλωση διαρκεί από τρεις έως πέντε ημέρες. Η PRK είναι ασφαλής αλλά δεν έχει την ταχεία αποτελεσματικότητα της μεθόδου LASIK.

Στο TransPRK γίνεται επιμελής προετοιμασίατου κερατοειδούς, αφαιρώντας την υγρασία από την επιφάνειατου. Εφαρμόζεται το laser πάνω στο επιθήλιο για την αφαίρεσή του, και πάνω στον κερατοειδή. Τοποθετείται μαλακός φακός επαφής που λειτουργεί ως θεραπευτικό κάλυμμα.

Η υγεία των ματιών σας

210 612 4007

Ελάτε σήμερα για μια εξέταση

Η εφαρμογή της ακτινοβολίας LASER γίνεται κατά παλμούς , κατά ώσεις. Σε κάθε ώση αφαιρείται λιγώτερο από 1 μ (μικρό του χιλιοστού) τεμάχιο ιστού με τελικό αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση του κερατοειδούς χωρίς να προκαλείται ουλή ή θόλωση του κερατοειδούς, είναι δηλαδή μέθοδος φωτοαφαίρεσεως. Ανασηκώνεται ένα μικρό τμήμα του κερατοειδούς (flap) μισχωτό πέταλο με τη βοήθεια ενός μηχανικού μικροκερατόμου ή με LASER μικροκερατόμου (femtosecond laser) Z-LASIK ή non touch laser.

Η δέσμη λέιζερ αναδιαμορφώνει , σμιλεύει το στρώμα του κερατοειδούς, και κατόπιν, το flap-ο κρημνός επανατοποθετείται και συγκρατείται στην αρχική του θέση χωρίς ράμματα. Το excimer laser σμιλεύει την πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού (την πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς) χρησιμοποιώντας οπτική ακτινοβολία μικρού μήκους κύματος (193mm). Το Excimer Laser επιδρά σε βάθος ιστού που αντιστοιχεί στο 2-12% του πάχους του κερατοειδούς που είναι αντίστοιχα το 5% του συνολικού πάχους του οφθαλμού!! Δεν επηρεάζεται η ανθεκτικότητα του βολβού καθώς το laser δεν επιδρά σε παρακείμενο ιστό!

Επομένως η όλη επέμβαση γίνεται εξόλοκλήρου με τη βοήθεια δύο διαφορετικών laser με υψηλή πιστότητα και αξιοπιστία. Η επέμβαση είναι ολιγόλεπτη και για τα δύο μάτια και δεν χρειάζεται παρά μόνο τοπική αναισθησία με σταγόνες. Δεν χρειάζεται κλείσιμο των ματιών και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Η όραση μπορεί να είναι ελαφρώς θολή τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση αλλά ο ασθενής είναι ικανός να κινείται στο χώρο ελεύθερος πόνου-με πιθανή μικρή ενόχληση, όπως το αίσθημα ξένου σώματος. Ο χρόνος πλήρους αποκατάστασης ποικίλλει ανάλογα της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου. Πρέπει να υπολογίζει σε 2-5 ημέρες για σταδιακή επιστροφή στην εργασία του.

Ασφάλεια

210 6124007

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη μέθοδος και μιά πιο προχωρημένη παραλλαγή της PRK. Εδώ η φωτοαφαίρεση εφαρμόζεται κάτω απο το επιθήλιο και άρα η ανώτερη στοιβάδα του κερατοειδούς παραμένει άθικτη. Έτσι εξασφαλίζεται η ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης και η ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων (φωτοφοβία, καύσος) του ασθενούς τις πρώτες δύο με τρεις ημέρες.

Θελετε να κλεισετε ενα ραντεβου?

Καλέστε μας στο (+30) 210 6124007 ή στείλτε mail...