Τι είναι: Η φυσιολογική πορεία του φωτός περνά  από τον κερατοειδή και το φακό του ματιού και στη συνέχεια εστιάζει σε κάποιο σημείο μπροστά από τον αμφιβληστροειδή. Για αυτό το λόγο, ο μύωπας αδυνατεί να δει καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται μακριά του και κλείνει ελαφριά τα μάτια—εξ’ου και η ετυμολογία της λέξης (μύω+οψ, που σημαίνει κλείνω τα μάτια).

Η μυωπία διακρίνεται σε απλή και παθολογική. Η απλή μυωπία εμφανίζεται από την παιδική ηλικία, ανάμεσα συνήθως στα 5 έως 12 χρόνια και είναι είτε κληρονομική είτε οφείλεται σε εσφαλμένο τρόπο θέασης (ανάγνωση με κακό φωτισμό, από πολύ κοντά κτλ). Η παθολογική μυωπία εμφανίζεται στην εφηβεία και επιδεινώνεται με το πέρασμα των χρόνων.

Θεραπεία μυωπίας:

[tabby title=”Γυαλιά μυωπίας”]
myopia-glasses-ofthalmiatros-perraki-anna

[tabby title=”Φακοί επαφής”]
myopia-fakoi-epafis-ofthalmiatros-perraki-anna

[tabby title=”Εγχείρηση ακτίνων Laser”]
Εγχείρηση ακτίνων LASER, PRK για όσους έχουν ήπια ή μέτρια μυωπία και LASIK για όσους έχουν μεγάλη μυωπία. Η επιλογή της χειρουργικής τεχνικής εξαρτάται από την ανατομία του κάθε ασθενούς, από την ηλικία του, τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η διαθλαστική χειρουργική δηλαδή με διάφορες μεθόδους αλλάζει την καμπυλότητα της επιφάνειας του ματιού ή τις οπτικές ιδιότητες του φακού του ματιού και βελτιώνει την όραση. ΔΕΝ αλλάζει την ανατομία του ματιού, ΔΕΝ αλλάζει την ποιότητα του βυθού του.

[tabbyending]

[accordions id=”192″]