[vc_row full_width=”0″ full_height=”0″ particles=”0″][vc_column][vc_tta_accordion shape=”square” color=”white” spacing=”10″ c_icon=”chevron” active_section=”100″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Τι είναι :” tab_id=”main”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][vc_column_text]Στον φυσιολογικό οφθαλμό, το φως που εισέρχεται εστιάζεται πάνω στον αμφιβληστροειδή (τον φωτοευαίσθητο χιτώνα του οφθαλμού). Στην υπερμετρωπία, το φως εστιάζεται σε ένα σημείο πίσω από τον αμφιβληστροειδή. Όσο πιο πολύ απέχει το σημείο αυτό από τον αμφιβληστροειδή, τόσο πιο μεγάλη είναι η υπερμετρωπία. Με αποτέλεσμα, ο ασθενής να μην βλέπει καθαρά κοντινά σε εκείνον αντικείμενα.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Τα Συμπτώματα” tab_id=”symptomata”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Κοινά συμπτώματα σε όλους τους υπερμέτρωπες είναι η θολή κοντινή όραση και η κοπιωπία λόγω της συνεχούς λειτουργίας της προσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται εύκολη κούραση και ζάλη κατά την εκτέλεση κοντινής εργασίας.

Η υπερμετρωπία διακρίνεται σε δύο κύριες κατηγορίες: την διαθλαστική (όταν το μήκος του οφθαλμού είναι κανονικό αλλά η ισχύς του πολύ μικρή) και αξονική (όταν η ισχύς του οφθαλμού είναι κανονική αλλά το μήκος του πολύ μικρό). Στην πράξη η υπερμετρωπία κάποιου ατόμου είναι συνήθως συνδυασμός και των δύο παραπάνω κατηγοριών.

Μικροί βαθμοί υπερμετρωπίας είναι φυσιολογικοί, ενώ μεγάλη μπορεί να οφείλονται σε ατελή ανάπτυξη των οφθαλμών. Στα παιδιά, η μεγάλη υπερμετρωπία πρέπει να ελέγχεται με τακτικό οφθαλμολογικό έλεγχο, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίνοντα στραβισμό.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Θεραπεία Υπερμετρωπίας:” tab_id=”therapeia-upermetropias”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Γυαλιά
Φακοί επαφής
Με ακτίνες Laser[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][plethora_teaserbox title=”Diagnostic Imaging” subtitle=”(+555) 959-595-959″ teaser_link=”url:http%3A%2F%2Fplethorathemes.com%2Fhealthflex%2Fdepartments%2Fcosmetic-surgery%2F||” boxed_styling=”boxed” media_type=”icon” text_colorset=”skincolored_section” button=”1″ icon=”wmi icon-i-radiology”][/plethora_teaserbox][plethora_profilegrid columns=”1″ color_set=”skincolored_section” excerpt=”0″ profiles=”184″][/vc_column_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”PRK (Photorefractive keratectomy):” tab_id=”prk”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη. Αφού γίνει η απομάκρυνση του επιθηλίου, η δέσμη LASER διαμορφώνει την επιφάνεια του κερατοειδούς ώστε τα αντικείμενα να εστιάζονται στον αμφιβληστροειδή. Στη συνέχεια τοποθετείται ένας φακός επαφής μέχρι την επούλωση του επιθηλίου. Η επούλωση διαρκεί από τρεις έως πέντε ημέρες. Η PRK είναι ασφαλής αλλά δεν έχει την ταχεία αποτελεσματικότητα της μεθόδου LASIK.

Στο TransPRK γίνεται επιμελής προετοιμασίατου κερατοειδούς, αφαιρώντας την υγρασία από την επιφάνειατου. Εφαρμόζεται το laser πάνω στο επιθήλιο για την αφαίρεσή του, και πάνω στον κερατοειδή. Τοποθετείται μαλακός φακός επαφής που λειτουργεί ως θεραπευτικό κάλυμμα.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][plethora_teaserbox title=”Cardiology Department” subtitle=”(+555) 959-595-959″ teaser_link=”url:http%3A%2F%2Fplethorathemes.com%2Fhealthflex%2Fdepartments%2Fcosmetic-surgery%2F||” boxed_styling=”boxed” media_type=”icon” text_colorset=”skincolored_section” button=”1″ icon=”wmi icon-i-cardiology”][/plethora_teaserbox][plethora_profilegrid columns=”1″ color_set=”skincolored_section” excerpt=”0″ profiles=”1279″][/vc_column_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”LASIK (Laser in situ keratosmileusis):” tab_id=”lasik”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Η εφαρμογή της ακτινοβολίας LASER γίνεται κατά παλμούς , κατά ώσεις. Σε κάθε ώση αφαιρείται λιγώτερο από 1 μ (μικρό του χιλιοστού) τεμάχιο ιστού με τελικό αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση του κερατοειδούς χωρίς να προκαλείται ουλή ή θόλωση του κερατοειδούς, είναι δηλαδή μέθοδος φωτοαφαίρεσεως. Ανασηκώνεται ένα μικρό τμήμα του κερατοειδούς (flap) μισχωτό πέταλο με τη βοήθεια ενός μηχανικού μικροκερατόμου ή με LASER μικροκερατόμου (femtosecond laser) Z-LASIK ή non touch laser.

Η δέσμη λέιζερ αναδιαμορφώνει , σμιλεύει το στρώμα του κερατοειδούς, και κατόπιν, το flap-ο κρημνός επανατοποθετείται και συγκρατείται στην αρχική του θέση χωρίς ράμματα. Το excimer laser σμιλεύει την πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού (την πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς) χρησιμοποιώντας οπτική ακτινοβολία μικρού μήκους κύματος (193mm).

Το Excimer Laser επιδρά σε βάθος ιστού που αντιστοιχεί στο 2-12% του πάχους του κερατοειδούς που είναι αντίστοιχα το 5% του συνολικού πάχους του οφθαλμού!! Δεν επηρεάζεται η ανθεκτικότητα του βολβού καθώς το laser δεν επιδρά σε παρακείμενο ιστό! Επομένως η όλη επέμβαση γίνεται εξόλοκλήρου με τη βοήθεια δύο διαφορετικών laser με υψηλή πιστότητα και αξιοπιστία. Η επέμβαση είναι ολιγόλεπτη και για τα δύο μάτια και δεν χρειάζεται παρά μόνο τοπική αναισθησία με σταγόνες.

Δεν χρειάζεται κλείσιμο των ματιών και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Η όραση μπορεί να είναι ελαφρώς θολή τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση αλλά ο ασθενής είναι ικανός να κινείται στο χώρο ελεύθερος πόνου-με πιθανή μικρή ενόχληση, όπως το αίσθημα ξένου σώματος. Ο χρονος πλήρους αποκατάστασης ποικίλλει ανάλογα της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου. Πρέπει να υπολογίζει σε 2-5 ημέρες για σταδιακή επιστροφή στην εργασία του.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”EPILASIK:” tab_id=”epilasik”][vc_column_text]Αυτή είναι η πιο πρόσφατη μέθοδος και μιά πιο προχωρημένη παραλλαγή της PRK. Εδώ η φωτοαφαίρεση εφαρμόζεται κάτω απο το επιθήλιο και άρα η ανώτερη στοιβάδα του κερατοειδούς παραμένει άθικτη. Έτσι εξασφαλίζεται η ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης και η ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων (φωτοφοβία, καύσος) του ασθενούς τις πρώτες δύο με τρεις ημέρες.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]